Bengkak kaki (27 minggu)

Hye semua, boleh tak share untuk elak bengkak kaki selain tinggikan kaki waktu baring/tidur..

2 Balas

1. Elakkan berdiri lama 2. Cuba berehat dengan kaki anda setinggi yang anda boleh 3. Minum banyak air - ini membantu badan anda menyingkirkan air yang berlebihan 4. Bersenam. Cuba berjalan secara teratur pada waktu siang atau melakukan senaman kaki Senaman kaki: Anda boleh melakukan senaman kaki duduk atau berdiri utk meningkatkan peredaran darah, mengurangkan bengkak pada pergelangan kaki, dan mencegah kekejangan pada otot betis: bengkok dan regangkan kaki anda ke atas dan ke bawah sebanyak 30 kali putarkan setiap kaki dalam bulatan 8 kali ke satu arah dan 8 kali ke arah yang lain. source: NHS

kurangkan drp byk berjalan n berdiri lama