Hamil semula lepas keguguran

Hye semua, apa ibu2 buat untuk positif kan semula diri bila hamil semula selepas keguguran? Sy gugur bulan 7 pada 6 minggu dan sekarang hamil semula 5 minggu. Sentiasa rasa takut. #firstbaby #1stimemom #advicepls

14 Balas

sis pikir baik2 ja..sya bulan 6 gugur. bulan 8 saya lekat semula.. mmg sentiada paranoid..sbb kandungan sulung gugur sbb dari 4week duk spotting smpai 8week. jd bilan prgnant semula..sya lebih berhati2 dalam pemakanan,pergerakan..dan sentiasa cek tkot ada spotting lg. masa 8week jntung bdebar ja sbb nk skan tgk jntung,alhamdulillah sis,bkn takat jntung shj, bntuk beby pon dah jd..skarang dah 4bln dah kndungan..sis doakan yg baik2 ja