mom

hye salam smua ..sy ad soalan mcam mne cara nk beri susu formula...bby 1thun 15 hari igt nk cmpur susu.sb susu bdn xbnyk mcm sllu...pump dpt 3 oz je😔.mcm2 jnis susu formula bg dy xmau.sape thu cra

1 Balas

waalaikumsalam. anak dah setahun fokus pada pemakanan puan. jadual pump kat tmpt kerja mcm mana? kalau anak takda masalah berat badan bole topup dengan susu full cream. takda tambahan gula.

3y ago

susu full cream sama ada yg kotak atau yg kena bancuh. setahun ke atas dah boleh minum direct dah. takda gula. bg fm nanti dia kenyang susu taknak mkn pulak. just my opinion. apa² pilihan atas ibu.