Bayi menyusu berapa oz ikut bulan dan berat badan

Hi nk tanya, anak saya 3 bulan skrg, berat lbh krg 6.2 kg, so far saya bg mix susu, badan n formula, kalau bayi usia 3 bulan berapa oz ya nk bg susu formula sbnrye, ikut berat bdn atau bulan, saya skrg bg 3.5oz formula, pstu cmpur susu bdn direct feeding je, tp saya perasan klu lps bg susu fm die akn ngis mcm xckup, sya rsau klu trlebih bg, ke saya prlu naikn ke 4 ke 5 oz? Ade sesiapa experience mcm saya x#pleasehelp

2 Balas

kalau sy ikut demand baby. kalau baby masih nangis susu,sy tambah 1 oz lg. tp tu cara sy la mengasuh 3 anak sy. tp bila baby dah start makan,sy kurangkan masa menyusu dan kadang kurangkan oz. baby lebih kenyang tahan lama bila makan bubur

6mo ago

sekarang dah 8 bulan

Sama dgn saya. Tp bila bagi time nk sendawa dia jeluak balik susu 😅

6mo ago

Hehe samalah, tu kdg xnk bg byk sgt, sbb mix kan dgn susu bdn, td try ng 4oz,xabis so meaning mgkn die knyg skit td sbb bru lps susu bdn