Inject cair darah

Hye.. nak tnya ibu² yang baru bersalin. Hospital ada bagi inject yg ubat cair darah kn. Ibu² ada inject ke x masa berpantang di rumah? Atau skip? Kalau skip ada effect x?

4 Balas

saya mintak suami yg inject kan. tp kdg tu ada jgk lupa sbb sibuk pg2 nak urus anak, nak urus mandian kita lg, nak pegi check kk lagi. tp esknya kalau suami x ingt, saya cucuk sendiri. takut kalau x buat nanti lain plk kesannya lg satu hal nak tambah tempoh jaga dlm pantang, dgn nak jaga anak lagi. sebaiknya buat ya sis🤗. lagi satu, jarum2 tu dah guna masuk dlm botol kecik berisi air sikitt, pastu dh hbs guna semua jarum tu bagi dkt nurse kk utk diorg dispose kan. sbb x blh buang merata☺️

sebaiknya jgn skip la. be safe than sorry. tmpt sy xbg cucuk sndri sbb ni la, ada yg skip cucuk. skrg ni kena ulang alik kk/hsptl minta misi yg cucuk.

jangan skip sis. set reminder utk cucuk. penting utk elakkan darah beku. saya hari tu husband tlg cucukkan setiap hari sampai habis. take care sis 💜

jdi darah beku dan bole bawa maut. jgn ambik mudah