swasta VS kerajaan

Hye mumy smua .. nk tnye .. ade sesiapa mglmi mslah mcm sy x .. sbb sy checkup 2 tempat .. swasta n kk .. actually sy xperlu checkup kat kk pon .. tp sbb mula2 pregnant dlu baby mninggal shari lpas lahir .. so nk xnk mmg kene pegi kk jgak .. berat bdn sy pregnant kali ni mmg cepat naik skit .. skrg pon dh 7m 69kg .. so mo dkat kk agak bising jgak laa .. sbb kalau ikutkan sbulan berat ibu bole naik dlm 2kg jee .. sy kdg2 naik smpai 2.5kg sbulan .. tp tak laa tiap2 bulan .. bru je 2 bulan trkhir ni .. tp checkup dkat swasta Dr pakar kt sne xpenah bsing pon n xpenah sruh sy mnum air gula smpai 2 3x .. smpai bukan nye berat naik mndadak sngat .. sy dh pernah mnum air gula mse kndgan 5m hri tu .. so mcm mne ya .. pilihan mne yg perlu sy ikut .. stakat ni kandungan sy smua nye oke .. HB,BP smua oke ..cume mslah berat bdn naik lebih 500g jee ..hihi 😁

1 Balas

Sya pun cek up 2 tempat hari tu puan, dekat kk dan swasta sebab dekat swasta mereka tak akan terima bersalin if kandungan bawa 35 minggu, so untuk langkah berjaga² dua² tempat saya Pergi. Dan dekat KK memang mereka akan pantau kenaikan berat badan takut baby terlebih besar dan banyak komplikasi yang boleh berlaku. So puan boleh pilih mana yang puan rasa okay dan yang terbaik untuk puan dan anak puan. Semoga dipermudahkn 🙏🏽