Checkup KK vs swasta

Harini checkup kk kena scan lagi skali sbb scan 2 minggu lepas kk kata kepala baby besar. Kali ni scan baby mmg besar. Berat baby 2.08kg @ 31W2D. Sy tak pasti berat tu normal atau tak. Tp kk dh suruh refer hosp sbb baby besar lebih dari 3 minggu daei usia. Ada kemungkinan kena czer. Tapiii bila check swasta, besar seminggu je dari umur dia and still okay la. So nak percaya mana satu?!

2 Balas

Ikut sahaja procedure KK. Reason kena refer hospital sebab peralatan di sana lengkap dan canggih tak sama dengan yang ada di KK. Plus yang check di KK bukan pakar O&G. Kat hospital nanti pakar O&G yang akan check. InshaAllah semoga yang baik baik sahaja.

semua machine tu berbeza. kalau awk pg klinik lain still akn dpt result yg berbeza. so x perlu risau. pegi je check pakar tu dulu. nnti dorg yg decide boleh normal or kena czer.

12mo ago

Saya pergi a few klinik swasta bukan 1 je semua result lebih kurang, tapi bila KK jauh beza pulak. Siap kena refer O&G lagi.