alahan teruk

hye mummys,boleh share tips cara nak hilangkan alahan..sy masuk makanan je muntah,sampai rasa lemah badan ni..mknn yg mkn tu tk sampai ke perut tp dah muntah pastu perut lapar balik..risau nya dgn baby sy dlm perut ni tak dapat khasiat dari ibu dia yg ada alahan ni😫#pleasehelp #bantusharing

13 Balas

Saya masuk 8w hingga 12w memang teruk takleh bawa bincang alahan . Slow slow dia dtg dengan cara mcm2 . Pada awalnya takleh bau , lepas tu takleh makan , minum air pun muntah sampai sy lembik takleh buat apa , dan saya pergi serah diri je kat emergency sbb saya muntah pun dah keluar darah . Waktu masuk emergency tu sy punya hb okay je , cuma kaki saya lembik setiap kali pagi nak gi keje . Tak boleh bawa kereta , akan muntah . Lepas sy keluar wad , sy cuba balik kampung , elok2 je sihat muntah pun tak , makan pun byk 😂 . Mungkin baby nak suasana kampung . Lepas balik dari kampung start muntah semula dan bau mmg tak boleh dah . Asyik letak minyak angin je . Masuk minggu ke 14 , kaki sy dah kuat utk berjalan , cuma sy tak boleh biarkan perut sy kosong , lewat makan . Mmg kalau sy makan jgk , akan muntah semua . Kalau teruk sgt dalam sehari sy boleh muntah nak dkt 10 kali 😵‍💫 . Skrg , sy dah masuk 15w , tapi muntah tu ada kalau makan lambat , perut takleh terima apa2 dah . Cuma kene paksa jgk laa . Ubat muntah sy tak boleh makan sbb sy akan muntah . Semua jenis ubat waktu tgh fasa muntah sy tak boleh telan . Jd sy ikhtiar dengan buah je . Semoga awak tabah , nanti2 lama akan hilangg , sy tgh menunggu waktu untuk hilang alahan ni . Sbb badan dan mcm tinggal rangka tak boleh makan apa yg kita nak 🥲