alahan teruk

hye mummys,boleh share tips cara nak hilangkan alahan..sy masuk makanan je muntah,sampai rasa lemah badan ni..mknn yg mkn tu tk sampai ke perut tp dah muntah pastu perut lapar balik..risau nya dgn baby sy dlm perut ni tak dapat khasiat dari ibu dia yg ada alahan ni😫#pleasehelp #bantusharing

13 Balas

kalau 1st trimester lagi awk mkn apa pun akn muntah, hormon awk tu blom nk stabil lg, mkn lah masam ke manis ke tetap akn keluar.. cuma kalau muntah ni kena minum air selalu(kerap) lama2 dia akn berkurangan dn akn stop.. ada org muntah 3m,ada yg 4m.. ada yg sampai bersalin pun ada juga 😊.. just mkn dn minum mcm biasa(sedikit tp kerap) jgn bg perut kosong..time ni jgn mkn pedas2 nti masuk hidung merana😂..mkn yg jenis sup2..buah2an spt 🍉..

2y ago

mmglah dik,minum air pun muntah😂..mmg tgh fasa muntah skrg ni.. tp air tu juga akn membantu kita nti balancekan hormon kita lama2.. kiranya awk kena paksa juga minum air tu walaupun sedikit tp kerap.. kalau bg perut tu kosong nti lagi menjadi2 muntah tu nti. awk try amik ubt muntah kat klinik juga ye. lps mkn tu kena bykkn berehat(tido).. drip tu doc bkn suka2 naikkan ye.. kalau awk betul dh longlai xde tenaga baru dia org akn naikkn.. ni pengalaman sy.. 😊 doc akn bg nasihat suruh minum air dgn kerap mostly.. drip bukan solution utk semua😊