berapa week kepala baby berpusing kebawah?

hye mummy,berapa minggu kepala baby akan berpusing kebawah ya?

14 Balas

36weeks kpla baby mesti kebawah dh. kalau before 36weeks tu baby masih boleh berpusing. sy scan haritu masa 31weeks kpla baby dkt bawah doctor ckp baby masih boleh berpusing

Sy scan mase 28w kepala baby dh kt bawah. Skrg 36w+++ Alhamdulillah kepala bby still kt bawah dan Dr ckp kepala baby dh masuk laluan dh

mcm sy 26w blom pusing,,pastu 28 dh kt bwh, pastu naik balik😅 so xtentu..yg pastinye kalo nk bsalin normal, 36w mesti dh ade kt bawah.

Sy masa 28 weeks kepala baby dah turun , tapi baby still boleh swim2 lagi sbb dia kecik lagi banyak ruang .

ikut org jgak kot.. mcm sye dr 20 weeks kepala bby da kt bwh... jgn hujg2 dye wat surprise sudah la.. 🤣

saya masa 28 weeks dah pusing kepala kebawah. sekarang 33 weeks taktahu lah kot dia berpusing balik 😂

Mcm saya 29 minggu baby dh turun ke bawah . Skg masuk 34 minggu alhamdulillah kepala kat bawah jugak ..

34w keatas bby sbnar nya kpla kebawah da sis,, tp kalau yg btul2 engage tu 36w keatas lah😊

Hari tu masa scan 28weeks mcm tu, doc ada cakap usually 32 weeks kepala baby dah ke bawah..

Masa 36w ke atas kepala baby kena ke bawah dah.. baru la blh beranak term and normal..