Pusat Baby

Hye mummiess. Normal ke pusat baby umur 40hari xkering² .... Dah bersihkn tp still basah mcm xsembuh²... Tq mummies

Pusat Baby
10 Balas

Saya lepas anak jatuh tali pusat, tiba2 pusatnya sering bdarah sampai ke 2,3 minggu. Saya rujuk nurse kat kkia ja, dorang cakap kena kerap keringkan terutama lepas mandi pastikan betul2 kering takda air kat dalam .. sis cuba tanya nurse ya,

anak saya lepas tali pusat jatuh je terus mak saya letak lada hitam, ambik sebiji lada hitam hancurkan letak dlm pusat tu, 3hari je dh kering elok..ni orng2 tua saya la petua dari tok nenek

Kalau cuci pusat ank jangan takut”..misi ajar sye kalau blh tuang je alcohol tu pastu cuci btul”sampai hilang kerak”dkt pusat tu..kalau tuang sikit”alcohol mc tu la jdinye

sis bawak pegi klinik ye tkut ada kena infection,lagi satu kalau pakai pampers jgn kena bahagian pusat tkut kena air kencing baby ,bgi kering betul n ok dulu pusat baby tu

tak normal. baby saya hari tu jadi mcm ni jugak. bwk pegi jumpa doktor, doktor cakap infection. dr bagi ubat utk cuci pusat tu, now dah ok. better sis bawak baby jumpa dr

Tak normal awk, kene kerap cuci dengan alcohol yang diorang. bagi tu, tiap kali tukar lampin pun sama, kalau tak ckup minta kat kk lagi

x normal rsanya sbb bila tali pusat anak sy dah jatuh tu sy cuci dap2 pakai alcohol swap pastu xde buat pape dah. Mmg dah ok

4mo ago

better tya doctor. check up sebulan kat kk. nurse ade bgtau pape x. kot suruh refer doktor ke

Lamanya nak baik 😢 jumpa doktor awak.

Macam mana cara puan bersih kan pusat anak?

4mo ago

Betul dah tu. Bagi keringkan pusat tak sebelum pakai diaper dan baju? Letak apa2 minyak/bedak / lotion ke kat situ? Refer doktor la puan.

Dah pernah rujuk doktor?

4mo ago

I see. Tak normal ni awak. Bawa baby ke klinik ya. Takut infection