Due 10/3 tapi xde tanda lagi

Hye mummies semua saya nak tanya ada x kat sini yg dah bersalin tapi sama due saya? Ada apa2 tips ke boleh share supaya cepat bukaan jalan? Sebelum ni 3 anak bersalin 2 minggu sebelum due tapi yg ke 4 ni lambat pulak. Risau pulak kita👉👈

4 Balas

Hi. I tak sure pintu boleh bukak ke tak tapi try la raspberry tea 3 cups a day (recommended by western midwife), position sujud (my mom’s patient solat masa dalam LR & position sujud tu helps her open the door) & jalan satu mall (my friend buat kerja canteen and auto delivery at 37 weeks). Good luck!

1y ago

Western midwives mostly recommend guna tea tu and mostly yang tried on their pregnancy dilated 10cm with additional 6 dates a day 3-4 weeks before due. Chinese midwives pun recommend dates tapi dorang guna red dates la. Current trend ramai jugak yang minum jujube longan goji berry tu. For chinese punya, orang tak consume drinks tu dilated 2 cm and yang consume dilated 3.5 cm. I pun tengah consuming both sebab due is coming. Hopefully menjadi.

Saya pun due 10/3 jugak. Anak sulung. Masih menanti tanda2 besar jugak. Sekarang ni pun perut kerap mengeras selang 5 10 minit.Start cirit birit. Lendir keluar tapi xbercampur darah. Tu pun tanda2 jugak ke tak ye? Risau.

1y ago

Sis cemana? dah bersalin ke? moga dipermudahkan urusan kita semua utk bersalin. moga dpt merasai bersalin normal. 🤲🏻

samalah due kita . anak yang sebelumni pun kuar awal 2minggu dari due date . tapi yang kalini lambat pulak nak keluarnya . hari hari fikir bila nak bersalin , dah pujuk dah exercise tapi baby masih selesa dlm perut

1y ago

belum awak . smlm pergi hspital 2-3cm . tapi boleh balik harini dah 40w1d 🥹

sy due esok 7/3, tgh tggu tanda2 gak nie. langsung takde tanda bersalin lg. tgh rajin berjalan and pujuk baby je nie. semoga kita semua dipermudahkan utk bersalin nt. aamiin

1y ago

yeke.. tahniah puan. alhamdulillah puan dah bersalin. sy tak bersalin2 lg nie. haha.. hari nie kena g kk jumpa doc sbb due hari nie. taktau lg nk kena serah diri bila..