WAP GARAM

Hye moms sy nk tanya,ibu pregnant blh x guna air wap garam utk kurangkan kegatalan pd vagina?disebabkan candida albicans (keputihan) kandungan sy masih awl baru je 16 weeks,sblm ni x de la plak gatal2,bila masuk je kandungan 16 weeks terus jd gatal 😩#firstmom#ingintahu

3 Balas

sy ada both candida&gbs+ awak ada pakai pantyliner tak? kalau ada awak cuba stop pakai pantyliner. tapi kerap kan tukar underware awak. masa awak membuang lap kering2 private part awak. jangan biar private part awak lembab. kalau underware lembab kena tukar. kalau berkerja bawak spare underware awak g office. incase susah boleh beli yg pakai buang punya. kalau ada pakai pencuci wanita stop pakai. sbb boleh mematikan bacteria baik dkt vagina awak. sy cuba yg 1st tip sy share dgn awak ni. mmg menjadi kegatalan tu berkurang smpi sy bersalin.

1y ago

most wc awak❤️

Rendam dgn air garam.

1y ago

puan nuur pakai garam biasa ke? or kalau ada himalayan salt yg utk kaki tu agak2 harsh sgt tak utk rendam vagina 😅