ubat

hye moms and moms to be ? sya mau tnya sja,ubat obimim dah sesuai kah untuk dimakan saat masih kehamilan awal ?

1 Balas

Makan ikut nasihat doc. Walaupun ubat tu utk tambah darah tp tak semestinya sesuai dimakan utk semua org. Saya pregnant anak pertama hb rendah doc bagi new obimin. Anak kedua pula hb kurang doc bagi zincofer. Saya tak boleh terima ubat tu sebab bau kuat sgt dan buat saya sakit kepala. Saya minta new obimin sebab pernah makan dulu tp doc tak bagi. Terpaksa la tukar balik pil hematinik. Tp iron tablet makan 2 biji sekali