Sering kesejukanan lepas melahirkan

Hye moms, ada tak moms yg pengalaman mcm sy, sy bersalin czer 6 bulan lepas. Dalam 3-4 bulan lepas habis pantang sy start jd cepat sejuk. Sy tak makan mak anan sejuk pun akan sejuk. Cth waktu sejuk pagi subuh, malam sebelum tdur.. mmg kena selimut. Berbeza sebelum ni tak mcmni pun.. kadang bila masuk tempat sejuk memang rasa sejuk lain mcm. Sekarang ni pun kalau mandi bawak pakaian siap2 dalam toilet pakai siap2 kat dalam.. kalau sebelum ni bilik nk on aircond saje. Skrg ni on skjap je sbb tak tahan sejuk..

4 Balas

Cuba berwap dgn Air serai.. Cuma x pasti serai wangi ke serai biasa tapi boleh Cuba... Dulu sy pernah kena mcm tu sampai mengigil 1 badan, pastu di suruh berwap dgn air serai tu.. Kiranya air serai tu dibawah tempat duduk ke, apa-apa.. Pastu tutup dgn kain or selimut dan berselubung la dlm tu sampai kuar peluh... Alhamdulillah lepas tu segar je badan... Selamat mencuba

time pantang , kena slalu sapu minyak panas dkt bdn dgn kaki .. stokin pakai , baju sejuk pakai , kepala tutup .. mmg lepas pantang cpt sejuk sbb tu kena slalu tutup smua tkut nanti kena angin meroyan .. kena demam ..

Cuba sapu minyak panas pada betis peha tapak kaki. Dan belakang badan. Kalau rasa sejuk minta suami bancuhkan air panas

sapu minyak panas