korek vagina untuk keluarkan keputihan

hye mommy,sy mngandung 23 minggu.dan ade masalah keputihan…takpe ke kalau kita korek dekat vagina tu untuk keluarkan keputihan tu?? sy punya keputihan bila keluar sikit2 tapi gatal & banyak sangat keputihan dekat jari bila korek tu..sy takut ade effect semasa korek tu.tapi rasa puas dapat keluarkan keputihan tu..#ingintahu #bantusharing

19 Balas

Sis better bgtau nurse, sbb risau GBS,Kuman GBS sgt bahaya utk baby yr klau bersalin normal mmg bhya boleh ganggu pernafasan baby, atleast klau check jika ada GBS boleh on antibiotics.

ada masalah keputihan semasa mengandung kalau teruk minta doktor kasi antivirus antibiotik ye sis.. kalau korek2 pun keputihan tetap akan keluar juga.. jenuh nak korek hari2

Gatal tu tak normal. Guna kapas / kain lembut yg bersih lagi bagus . Amalkan vagina hygine dgn betul.

sis try beli pesary kat farmasi .. (ckp yg sesuai utk ibu mengandung) ..

Kena kerap tkr underwear.. Klu trllu2 byk.. G cpt2 klinik

boleh tahu gbs tu apa ye?maaf ye kurang ilmu lagi 😅

lebih baik tnya dokter atau nurse

Pi klinik check. Takut gbs

bgtau nurse. takut gbs