Kepala besar sedikit

Hye mommy2 nak tnya ade tak yang mcm saya kepala baby 32 mnggu tpi pregnant bru 30 mnggu..normal tak?agak risauu😔 #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Nak kata normal pun, condition depends keadaan baby tu mcm mana kan? Tapi Sy pun hujung2 ni, umur kandungan 33week, tapi scan 34week. Doctor takde cakap apa2, cuma baby sihat. So bg Sy consider okay la. Next checkup tanya je terus doc tu sis, “kenapa ukur scan lebih seminggu takpe ke doktor?”. Actually lg bagus, buat list soalan yg nak tanya doc terus, nnti checkup bukak list tu tanya. Tp jgn byk sgt plk soalan dia smpai ambik masak plk dia nak explain 😆

selagi doktor x kata pape, maksudnya okay je. Ank pertama sy pn kepala dia besar sikit wktu details scan 6bln. Tp doktor kata still acceptable lagi. Lahir pun alhamdulillah xde pape komplikasi.

checkup baby masa tu tk kan tak tanya doc normal ke tak? 🤔

terima kasih yang mna jawab soalan saya

normal

Normal