Durian craving

Hye mommy just want to know, is it true preggy mom cant eat durian? Btw im 26 weeks now

374 Balas

saya hentam makan sampai 6 ulas. malam tu baby mengeras and I can't sleep at all. boleh makan tapi berpada.untuk first time cuba makan 2-3 ulas dulu.kalau perut okay esoklusa makan lagi

sy mkn durian crepe tu..sbb tringin sgt tpi sy xmkn durian, inti krim sahaja sy mkn, ad jgk rse2 durian tu..lps ngidam nk mkn..sy tolk keinginn nk mkn durian sbb sy xnk effect kt bby ...

I pun dulu masa preggy my 1st daughter craving nak makan durian. Tp xberani. Lain org lain kan effectnya. I tak nak bahayakan my baby so i just gigit rasa sikit je. Lepaskan ngidam je

Sy pown usia kandungan lebih kurang sis.. Baru jew mkn durian baru² nih.. Tp dlm kuantiti yg sederhana.. Tak byk sgt n tak sikit sgt... Sekadar lepaskan ngidam jew sis... 😊

Boleh. Tpi makan buat rasa je. Bukan melantak x ingat dunia. Hahaha mcm sy dulu melantak x ingat dunia. Dekat 2 biji bedal. Bahaya utk baby kalau mkn banyak sgt.

Bole...ikot pd bdn msing2...aq steady lg...mkn 3,4 biji ok lg..durian kg...tp kalo musang king ke yg durian kawin2 ni...2,3ulas aje bole...kalo lebih...dada dgn perot panas...

boleh mkn tapi jgn byk sis. durian ni kandungan gula & kalorinya tinggi, 'heaty' pulak tu takut badan panas. bagi yg GDM kena hati2, setakat nak lepaskan ngidam tu boleh kot

Depends pada badan masing2. Saya x boleh nak telan terus seram sejuk muntah teruk rasa nak demam. Padahal before pregnant hantu durian masa pregnant pelik pulak jadinya

Saya makan 3 ulas hari tu perut terus berangin and kembung. Tak selesa sangat sangat rasa sakit setiap urat but Alhamdulillah baby okay saje cuma saya je tak tahan 😊

Saya baru makan durian smlm. Hehe 4 ulas je lepaskan teringin. Padahal saya mmg hantu durian..tp takut baby panas. Alhamdulilah okay je. Minum byk air ksong lepas tu.