gugurkn bayi

hye mommy , saya preg ank num 2 stress sgtt rasa macam nk gugurkn sbbnya suaminyk beri krjasama

9 Balas

Sejujurnya sy plk yg terasa hati puan ckp mcmtu. Apalaa perasaan bby tu klau dia tahu kan. Sy 5tahun menanti zuriat puan. Tp tkpela sy xnak komen ikut emosi sbb puan juga tgh emosi. Nasihat sy, klau laki xbg kerjasama, puan abaikan laki puan dan teruskan hidup puan demi anak2 ibarat puan tahu anak yg sedang puan kandung tu akan memberi seribu kebahagiaan dan kesenangan buat puan kelak. Jgn sbb suami kita siakan kebahagiaan masa depan kita. Apapun semoga suami puan sedar dan belajar memahami hati isteri yg sedang mengandungkan zuriatnya. Puan bnykkan bersabar, bahagia menanti puan 💜

hye mommy. fikir btul2 dlu nk gugurkn anak tu. sbb ikut hukum tanpa sbb yg bhayakn kesihatan ibu haram utk gugurkan. alasan stress/kewangan tak boleh msih berdosa. saya mungkin tak brada dlm keadaan sis yg stress, jdi mngkin ckap lgi senang tpi jgn lah gugurkan ya . ada sbb hukum itu haram. allah nk lindungi kita, kna percaya anak itu rezeki. ada bnyk pahala menunggu tu. saya hrap sis buat pilihan yg btul dan bnyk bersabar ya.

jangan ikutkan perasaan,,bawak bertenang Dan cube fikir positif je..semua perkara bole dibawak berbincang,cube berbincang dgn suami elok2..sya pernah alami mcm puan,sya cube buat ujian anxiety Kat google .lepastu sya cube dekatkan diri dgn tuhan,mengadu semua masalah, alhamdulilah semua permintaan untuk lembutkan hati suami termakbul🙂

kalau tak mampu untuk menjaga bole cari family angkat untuk menjaga anak tu setelah bersalin jika x mampu.. buat syarat black white tok mencari keluarga angkat supaya tiada tuntutan sebelah pihak bila ank da besar dgn helok..

sabar puan. kalau puan nak gugurkan,puan yakin suami akan bg kerjasama bila awk dlm kesakitan? kemudian lps gugurkan anak,adakah puan happy dan puas hati dlm meneruskan kehidupan.

kalau lepas gugurkan baby tu suami bagi kerjasama tak sis untuk hilangkan rasa bersalah sebab buat pengguguran?

Jgn. Kesian anak tak berdosa. Sekarang ni fikirkan pasal anak dan awak sahaja

Haram & berdosa gugurkan kandungan tanpa sebab yg dibenarkan syarak 🫠

Marah kat suami jangan lepaskan pada anak yg tak bersalah sis