Pernah gugur kandungan😢

Assalamualaikum hai mommies semua . Saya nak tanya siapa ada pengalaman gugurkn kandungan sebab terlanjur sebelum kahwin ? Maaf soalan sensitif . Saya pernah terlanjur dan gugurkn sbb takut nak berhadapan dgn mak saya yg garang dan tidak restu hubungan saya dgn bf .saya terpaksa gugurkn walaupun berat hati ikutkn mmg bf nk tanggungjwb..bila fikirkan mulut mak saya kami jadi takut sgt2 . Alhamdulillah kami skg dh kawin &menyesal sgt2 perbuatan kami 3thn lalu😢 .soalan saya ada peluang lg tk saya boleh mengandung? Sbb saya gugurkn secara sedut & saya baru kahwin 6 bulan . .semoga allah ampunkan dosa saya dan suami . Al-fatihah buat anak pertama kami muhammad❤️#ingintahu #TTC

4 Balas

Semua tu dengan pengampunan, kasih sayang, dan sifat pemurah dan pemberi rezeki daripada Allah. So, teruskan taubat nasuha, istighfar, sedekah, teruskan buat baik. Jaga diri jaga sihat.. Insya Allah ada tu.. Allah je yg tahu bila waktu sesuai puan dan suami dikurniakan anak. 🤲🌻

Inshaallah.. ada peluang. Yang penting puan betul² menyesal dengan apa yg puan telah lakukan sebelum ni. Buat taubat nasuha. Doa byk² supaya diberi keampunan dari allah.

yang lepas tu jadikan pengajaran. bagus la puan & suami dah bertaubat & sekarang dah sah suami isteri. jaga diri jaga kesihatan insyaAllah ada rezeki nanti tu.

smogah ALLah bagi rzeki scpat nya, sbb ada kwan bgtu dlu, d sbb bgtu lama sngat dia baru dpat lagi🥺