Terasa nyilu (6weeks+)

Hye mommy! Nak tnya normal ke kalau rasa nyilu² (mcm rsa cramp sikit²) kt pinggang & rahim kiri atau kanan. Btw sy skrg bru 6weeks..mmg nk jumpa pakar tpi klu boleh nk tawu ada tak mommy² yg turut merasainya😌 #ingintahu #firstbaby #bantusharing

8 Balas

Saya hari tu mcm tu jgak rasa mcm nak period sakit cramp dia, dr kata normal asal x sakit yg kita rasa kuat sangat dan ada bleeding. Sengal2 kat pelvic senak tu dr kata biasa, tapi klu ada bleeding terus gi hospital

2y ago

orite..thanks ya

Normal sis, rahim nak berkembang. Saya kadang banyak sengal belah kanan. Kalau ada bleeding tu yang bahaya, terus ke emergancy

sy sakit kt kiri & kanan pinggang. Dr test air kencing & ckp kencing sy kotor .. sy minum air barli .. ok dh lpas tu ...

2y ago

elok cek dgn Dr.. sy mmg sentiasa followup dgn Dr wlpon rasa x sedap badan .. sbb sy ada medical history ..

normal sis , tp baik cek kencing takut kencing kotor .. fasa ii awal hamil memang ada cramp ii skit tu sbb bb mau menempel kn

2y ago

baik..thank you respond

Biasalah tu. Rahim nak berkembang, badan pun tgh adapt

maaf saya tak de plak rasa mcm tu😅

nk tahu jugak🙋🏻‍♀️

normal sis