Gatal gatal

Hye mommy, ada tak yang ibu ibu gatal macam ni penuh satu badan kecuali tangan, semalam dah masuk ubat allergy kat tangan, tak jalan langsung. Perlu ke saya ke hospital.? Risau lah asyik telan ubat je, takut effect baby dalam perut. Ada tak ubat or petua yang boleh hilang kan gatal ni, merenyam sangat 😭😭.

2 Balas

Kalau blh rujuk ke hospital terus, ada kenalan sy salah satu tanda pembawakan anak = gatal gatal satu badan dr awal kandungan sampai lah bersalin. Mmg teruk penuh biji biji gatal satu badan. Sampai luka sbb asyik tergaru garu. Ada satu tahap kena warded. Jd lebih sng klu refer hospital atau pakar terus.

3y ago

memula biji biji je, lama lama jadi macam ni, badan dah macam terbakar sebab garu gatal 😭

Ya, sila ke hospital. Doktor mesti bagi ubat yang tak bagi kesan pd baby sis.