37 week .due 24/9

Hi momies.. sy skrg 37week, due 24/9, first mom & ada gdm.. nak tanya normal ke sampai skg belum ada tanda nak bersalin? Sakit2 etc takde..n ada yg tegur perut pun belum turun lagi. Risau kalau2 overdue 🥲

2 Balas

Normal awak. Soal perut turun atau tinggi tu abaikan. Itu bukan tanda. Awak boleh usaha dengan buat senaman untuk ibu hamil. Brisk walk. Naik turun tangga (yang ni kalau awak larat dan takde masalah kesihatan yang lain), kerap bersama suami. InshaAllah semoga dipermudahkan.

11mo ago

tq so much sis. inshaAllah sy cuba

Mcm sy gdm on diet, pun rasa benda yg sama. Harini dah 39w, tpi tanda masih belum ada cuma ngilu2 di ari ari. Tpi gerak hati nak ke hosp sbb kerap sgt ngilu & pergerakan baby pun mcm slow. Nurse dah pesan, kalau rasa tak sedap hati terus ke hosp.

11mo ago

hahaha takut yaaaaa. semoga dipermudahkan urusan kita semua