BARANG BABY

Hye mommies semua nak tanya baby umur berapa bulan ye boleh beli brg? Igt nk beli awal ada pulak yg mrh ckp awal sgt sbb baby dah masuk 6 bulan. Nak ke tunggu lg ke mcm mana? ?

26 Balas

Saya 6 bulan barang baby 80% dah siap. Sy & suami bukan ada gaji bulan* yg boleh terus ketepikan untuk beli barang baby last* minit. Kitorang meniaga makanan shj So kene pandai* plan& budget. Meniaga ni kadang untung kadang rugi tu sebab bila ada plan & budget senang sy nak manage. 😊 target 7 bulan barang baby dah terbeli semua Insya-Allah Amiin. Sebab bila dah 7 bulan sy tk sure sy larat lagi ke tidak nak meniaga tu & bila dah siap awal pun in case kalau baby nak keluar awal dah siap semua barang. Next after 7 bulan pulak kalau larat lagi meniaga sy nak tabung untuk keperluan berpantang , & kenduri pulak 😊. Doakan sy & ibu* yg tengah mengandung semoga murah rezeki & dimudahkan segala urusan . Amiin.

boleh je kalau nak beli sbb da nak masuk 6 bln , org2 dulu2 tak bg beli awl2 sbb dulu kan mana canggih mcm skrg , takde cek up takde scan2 ni so tak tau keadaan baby dkt dlm thats y suruh tunggu smpai 7 bln baru beli , sy dulu 5 bln lebih da start beli sikit2 , 7 bulan da nak complete , nasib baik beli awl sbb masa 7 bln kena pkp , 9 bln baru ad kebebasan sikit blh kua 2 org , kedai pun start bukak banyak sikit , kalau tak haaa nangis nak membayar sbb kena beli sekaligus😅kalau tak bogel lha baby sy lps lahir tu🤣

bole ja sis beli2 apa yg ptut... klau smkin bsar kndungan sis yg x larat nnti mau kesini kesana... ada sesetngah org jln sikit mau terkencing x larat sbb prut da bsar bru mau bli brg bby... mcm syaa bru lengkap brg bby duii sengsara jgk laa jln sna sni balik2 mau p toilet 🙈

Masuk 2nd trimester dh boleh dah start bli skit2. Alaa xkisah pun la sebenarnya, nk bli awal ke apa. Bg sy xsalah pun. Klu bli lmbt lg susah. Nak tiba2 baby nk keluar awal kan nanye.. Tambah dh 8,9 bln x larat da nk berjalan.

boleh da tu start beli sis.. nanti dah hujung hujung sgt takut x larat pula.. saya pun tahu je gender dah stary beli sikit sikit ada je yg tegur ckp awal tapi ye la utk kesenangan kita juga

Kandungan masuk 7mnth baru beli..tu pun byk brg baby yg kita nak out of stock..since covid stock barang lambt masuk..tpksa kene pi 2-3 kali..tu pun after update dr kedai trtntu😪

sama laa kita 6 bulan jgak tp x beli ape2 pun lagi..lagipun baru je dpt tahu gender.jenis sy and husband beli sekali harung terus huhu sbb mls nk keluar byk kali musim2 skrg ni.

Bila kandungan saya cecah 6 bulan... brg semua dh complete, beli sikit sikit.. bukan apa... saat last trimester...tak larat nk jalan sana sini... beratur... pilih brg...

bole je sis, xyh dgr ckp org.. bkn dorg kasi kite duit pn kan.. sy skrg prgnnt bru msuk 6 bln, dh bli brg skit2 😬 especially kt shppee nmpk je bju comel2 mst sy bli..

Sa beli masa start 6 bulan. Beli sikit2. Lama2 complete. Ada juga org yg penyibuk sgt kata awal sangat beli brg baby. Kita doa yg baik2 saja sis.. semoga baby sihat2..