BARANG BABY

Hye mommies semua nak tanya baby umur berapa bulan ye boleh beli brg? Igt nk beli awal ada pulak yg mrh ckp awal sgt sbb baby dah masuk 6 bulan. Nak ke tunggu lg ke mcm mana? ?

26 Balas

start beli dah tu sis... boleh dh basuh sesiap n pack yg nak bawa ke hospital... kita xleh jangka bila kita bersalin ikut tarikh ke x... standby awal senang...

nurse kk pesan kat sy.. masuk week 28 dh elok untuk get ready barang baby.. beli mana yg betul2 penting dulu. get ready dlm beg siap2 pn xpa nurse pesan..

sy start beli masa nk masuk 5 bulan. beli sikit2. sbb kalau nk beli sekali boleh terkejut tgk resit nt. hihi. kalau beli sikit2 kurang la.

sya 4 bulan dah beli sikit2..ada yg beli on9 dan ada juga beli d kedai..skrg dah 8 bulan,brg2 98% complete..msuk 9 bulan packing

bli sja klu blm tau gender bli la wrna biru/hijau .Boy Girl ble pkai. bli sikit2 sbb nt prut dh bsar susah nk gerakkk

Ikut la kak. Ada duit ada tenaga beli la. Jangan dengar cakap orang kak. Duit tu duit kita tenaga tu tenaga kita

Boleh beli sikit2 sis.. Saya pun 6bulan dah beli baju🥰 baby first lah katakan... Excited lain macam😁

Beli je dan start packing sikit2. Takdelah letih sangat nk beli sekaligus bila perut makin besar nnt.

Boleh dah start beli sikit2 msuk 2nd trimester. Sy masuk 4 bulan dah start beli sikit2.

sy skrg 7bln lebih bru beli 😊 bln 8 nt bole kemas dlm beg dh. bln 9 tggu hri saja...