Susu

Hye mommies.. Nk tanya korg minum susu apa ye masa preggy ni.. Tq mommies 4 the respon

76 Balas

Sy 1st tau pregnant sy mnum susu anmum lps tu check up sangkut kencing manis, nurse suruh tukar susu low fat xksh brand apa, alhamdullilah xde sangkut gdm smpai skang dh 30week. ? Tp kena byk mnum air masak jgk tau bru xde gdm.

4y ago

Ye ke.. 2la..risau sgkut gdm.. Tq 4 the tips sis

Susu mamagojes... Tpi susu ni terbaik boleh maintain kan HB.. Cept kenyang tak adanya bdan masa preggy jd gemuk....brtambhkn susu bdan lepas bersalin...melawaskan sembelit masa preggy ni...

4y ago

Saya start minum kndungan 4 bulan smpai skrang dh 7bulan...ubt kk pun saya dh tk makan...setiap kali p check HB ok.. Keputihan tk dak.. Dalam susu tu semua dh ad iron acid folic... Ada 3 perisa ???

HL, Farm Fresh, Good day, Anlene. Nak minum anmum tp doc ckp gula terlalu tinggi nnti anak bsr. Jd doc ckp minum je apa2 jenis susu. Harap2 okeylah. Hihi

Minum susu HL or farm fresh. Sekarang baru start minum susu kambing. But HL still minum pagi. Susu kambing malam.

saya minum enfamama.. sebub hb low.. minum susu ni terus naik hb.. susu untuk ibu yg lain hampeh..

Anmum..? Nurse kat KKIA Ade pesan..bancuh susu tu kurangkan sukatan dia,,sebab gula dlm susu tu agak tinggi..

Sy minum nie..Alhamdulillah sedap sangat..hanya manis kurma je..bdn btenaga je kalau minum susu nie..

saya tak boleh minum susu masa mengandung. huhu nak muntah. jadi kakak saya bgi calcium amway..

susu maeezz .. ☺️ insha allah baikk .. hb sy naik sbb susu niii .. cantik naiknya ❤️

Sy minum susu kambing jer sist.. anak yg second ni tak suka susu ibu hamil ??