pitam

Hye mommies nak tny ad tak spe2 pernah kene mcm saya ni? Malam smlm duduk je tiba2 rasa nak pitam pstu baring pon lg kepala berpusing2.. saya skrg da 30 weeks. Pelik sbb xpenah jd mcmni.. ni tiba2 je smpai ke skrg ni rasa kepala berpusing.. kalau check up sblm ni hb alhamdulillah xpenah low.. tp cuma smlm ad mkn donat.. sbb donat ad yis ke punca pitam ni ye? Ad apa2 tips tak nk hilangkan rasa pitam ni? Helpp

6 Balas

Saya pernah kena time pregnant 4 bulan . Time tu Sya lama duduk and belum makan pagi lagi.. masa tu jam 12 tngh hari Sya trus berdiri depan pintu and terus saya nampak hitam semua .,tak tahu terus jatuh depan pintu rumah . Sekali bangun banyak orang panggil2 nama saya. Sekali tengok dagu dah terkoyak hidung dah berdarah,sebab jauh dekat tangga bebatuan ..terus bawak hospital dagu kena jahit, check hb oke semua takda masalah

Sy dulu pun ada mcm tu ms 3rd tri. Make sure mkn on time n minum byk air. Kku bp ok, itu bkn pre eclampsia. Bykkan rest n minum air. Dehydration time preg kerap berlaku. Lg jd mslh klu jnis berpeluh byk. Cnfrm pitam klu kurang air.

saya pernah jadi masa 19 minggu...jadi dekat times square..pitam tetiba..mungkin penat...banyak kan berehat sis..

salah 1 tnda sawan mengandung ni... bnykkan rest

pre eklampsia ni

Pre eklampsia kot sis

4y ago

Sya tu hari pernah mcm tu lepas sya makan meggie kepala sakit sya bawak pegi tidor satu rumah berpusing terseksa pastu sya tido pejamkan mata last last oke