merancang after deliver..

hye mommies, mind to share how u all merancang after melahirkan.. ?

79 Balas

Lepas baca komen komen ramai yg merancang sendiri . Saya rasa saya tak mampulah sebab suami kuat ‘meminta’ . Nak by pil pon risau tak mampu konsisten . Depo okay kot kan tiap kali 3 bulan inject ? 😅

Saya rancang sendiri , awal tu saya cucuk depo sekali .. saya rasa sakit tulang semuanya perut sakit .. saya dapat merasa sekali tu je .. pastu saya dah tak cucuk .. skrg rancang sendiri dgn suami ..

3y ago

Saya cakap saya tak nak cucuk depo dah .. saya nak makan ubat .. tapi saya tak makan pun ubat .. hahahah alhamdulilah suami pun bekerjasama jugak dia faham .. anak dah 1 tahun 4 bulan , rezeki anak no 2 🤭🥰

Mkn pil sdh,depo sdh,rncang sndr sdh,rancang sndr x lama kantoi sangkut nmbr 4😅..pas brsln doc srnkn pakai iucd..seram jugak..sis redo je..😂..risau gak klu 'sangkut' lg..😫..

Plan nak merancang sendiri tapi doc tak sarankan saya macamtu. Doc offer nak cucuk depo setiap 3 bulan 100% berkesan. sbb kalau rancang sendiri kemungkinan nak pregnant lagi tu tinggi

4y ago

Berapa ek? untuk cucuk?

I take depo injection on my baby first month checkup so that i will either injection depo are suit for me or not. And it continously till now. My baby just turn 2 yo

Cek jadual kitaran haid.. Pakai kondom.. Pancut luar.. Breastfeeding.. Pills ni I tak rekomen sebab banyak side effects... Tapi ikut keselesaan masing masing ya

3y ago

Hi sis nak tnya bkesan tak teknik pancut luar?

hii..akak merancang sendiri je.pakai sarung dan tgk apps..mmg gap anak2 4thun dr anak sulung hingga ke 3..dan skang ni akak terus ikat disebabkan dah 3x czer .

4y ago

Sis ikat ok x..periot teratur x ikat..sbb saya ingat pun nak ikat..

saya nti lepas bersalin if xde pape.. nk dltkan lg sorg.. ttc dah lama umur pun dah byk.. at least nk jgk la 2 org... ade jgk budak2 nie kawan.. hehe

Natural planning. Macam saya 1st gap 3 Tahun, 2nd 2 Tahun (unexpected 😁) & last one gap 4 Tahun. Apa Yang penting 'kerjasama' 😊

Take a depo injection but get a heavy periods everyday and on off fever. I dont know its suitable with me or not 😅

6y ago

🙏🙏.. ank sya pun fully bf... 1st dan 2nd smpai 3thn...tp kembang semacam sja bdn... syukur la sis berat bdn sis maintain... 👍👍