Baby stuff

Hye mommies.. Im 15 week dah and It was my fisrt baby. Nak tnye, bile agaknya mommies semua start beli brng baby? and for who those yg dh senior, nk tnye, apa agaknya list2 brng baby yg ptt sy beli utk elakkan pbaziran. Thanks!

2 Balas

Boleh je start beli sikit sikit . Start dengan barang pantang dulu baru barang baby . Barang pantang 1. Bengkung 2. Tungku 3. Herba 4. Jamu 5. Stokin pantang 6. Pakej urut (booking) 7. Minyak urut/panas 8. Pilis, param & tapel Barang baby 1. Tuam 2. Barut 3. Pampers newborn 3 4 packets 4. Baju newborn sikit 5. Napkin 6. Tuala 7. Selimut 8. Minyak kayu putih/telon 9. Nappy cream sudocream 10. Tilam 11. Lapik tukar lampin 12. Bantal 13. Baby cream joielle untuk ruam 14. Pump (kalau bekerja) 15. Femilac collector (kalau tak kerja , RM10 kat shopee) 16. Sarung kaki tangan 17. Besin mandi 18. Sabun cuci baju baby

5y ago

Napkin tak perlu beli yang saiz besar tu , beli je yang satu packet ada 8 ke 10 tak ingat . Yang besar tu kalau bedung baby pun berasap , sekarang panas .

Sy start beli sikit2 msa pregnant 6bln https://my.theasianparent.com/barang-baby-murah/