ANAK TAKNAK MINUM

Hye mommies ! Ada tak yang berpengalaman anak taknak minum guna botol susu? Anak saya baru 4 bulan lebih. Dan sekarang saya tengah cari kerja. So ingat nak biasakan anak guna botol susu if kalau saya hantar dia ke rumah mak. Dia masih minum susu badan. Stok susu badan pun saya ada. Tapi bila saya letak stock susu dalam botol dia tak nak minum pulak. Soalan: macam mana mommies handle untuk dia pandai minum guna botol susu ek?

2 Balas

cuba guna botol wide neck. sbb wide neck ni mcm puting ibu² tau. cth botol mcm pigeon pling snng nk cri. puting pun lembut. maybe anak tk selesa sbb botol puting. tpi klu dh tukar botol puting but still sama. tknk minum susu, try beli appeton baby drops + syringe 1ml/cc, bagi setiap pagi before or after minum susu, jgn cmpur dlm susu tau, bagi mcm mkn ubat. try ye sis. insyallah baby okay semula

kne cuba .. cuba .. n cuba sis ... bby tak biasa lg tu mnum botol .. puting botol tu sis kne try lain2 yg mana bby rasa mcm puting ibu ... mmg agak mencabar juga la kalau nk bg bby mnum pakai botol ..