Sakit semasa tukar posisi tidur & bangun.. ada tips x nak redakan sakit tu 😖?

Hye mommies, ada sesiapa yg sakit kat bhgian bawah belah kiri x ? Tiap kali nak bangun dr duduk & tukar posisi tidur tu sakit sangat2 sampai berpeluh rasanya na amik masa tukar posisi tu sbb tahan sakit 😭 ada tips x mcm mana nak kurangkan sakit tu? Sy da 37 weeks..

9 Balas

Saya pun sakit mcmni jgk. Bila appointment jumpa pakar sy tanya nak buat mcmana? Doc cakap kalau sakit sgt boleh makan panadol. Mmg tak kan hilang sanpai bersalin. Kena byk rehat n baring utk kurangkan sakit. Sy tahan je. X makan pun panadol.

10mo ago

Thank you for sharing sis 😘 sy cuba juga ta mkn panadol 😂

same la dgn sy saket bhgian pelvis to . saket yg teramat sgt bile da baring nak pusing kiri kanan mmg saket . lpsto nak bgon pon Allah punye la payah Kene take time jugak UTK bergerak . rse nk ngis pon ade

10mo ago

Ye sis.. sampai nak menangis rasa tp kene juga tkr position sbb lenguh if stay dkt 1 position je😖

Sy 34week dah sakit bahagian bawah . Nak pusing ke nak bgn ke mmg sakit . Mmg kene jalan slow2 . Mcm sy baca bby dah masuk laluan sebb tu rasa sakit bahagian bawah tu .

10mo ago

Saya pun ada terbaca benda sama.. semoga ni jd slh satu asbab kita mudah bersalin nt ye sis... thank you for sharing ❤️

Sy thn je sis sakit tu.. nk pusing and bgn pn slow2.. mmg amik mase.. tp paling seksa nk pusing kiri kanan time baring..

10mo ago

Amin amin.. take care too sis

samaaaaa....37w..sakit teramatt...saya kdg2 nangis..dh la kjap2 nk kencing..nk bgun tu, ya ampunnn...😭sama2 lah kita bersabar 🫂😭

10mo ago

Sy kerap pula terjaga time tdur & time tu mesti na tkr position sbb lenguh 😖 so sempat la termenung kjp amik masa na pusing tu 🤭

kalau saya...tgk posisi apa nk baring kemudia letakkan bantal untuk support tulang belakang dan kaki supaya posture badan neutral.

10mo ago

Nt sy try buat .. thank you for sharing sis

Sy ada tgok 1 video di ig baru² ni. Dia bg tips masa nak alih bdn tu alih sambil peha kepit bantal.

10mo ago

Ade link x sis for vdeo tu 🤭 thank you for sharing sis ❤️

Sy plak..kalau nk tido..tido cara duduk..sbb kalau tido mengiring..sakit sangt..tk blh nk tido dibuatnye

10mo ago

Mashaallah... semoga kita sama2 sabar sis dgn sakit tu 😘

Sy pun sakit sblh kiri... Bru 34w...kdg2 jln jdi terhincut2... Sblh knn ok jer...