pengerakan janin

Hye mom..macam mana pengiraan pengerakan janin .. adakah dlm masa setengah jam atau satu jam..?

2 Balas

Dara 9am-9pm dlm 10kali sis.. Tpi salu nya 10x tu dlm 2jam dah settle pngiraan.. Mknanya baby aktif..

5y ago

kalau dlm masa 2 ham dah settle mksud nya cara ibu kira prgerakan baby itu slh.. kita perlu tick kn bila merasa prgerakan yg kuat sprt bby berpusing, mnendang, atau mngerak2kn anggota lain.. klu dlm satu masa bby pusing ke kiri, ke kanan, atas & bawah dlm tempos msa yg sma tu cuma d kira 1 pergerakan shj..

Ok tq yee