Pengerakan bby

Hai semua ada tak yg sudi bagitahu atau ajarkan saya tentang pengerakan bby,, bby x sampai 3 4 minit gerak.. Mcm 2 jam lebih mcm sudah 7 kali gerak macam tu normal kahh.. Ke bby terlalu aktif asyik gerak2 je? Risau sebab harini baru start kira 😢😢😢#seriusnanya #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Mula 9am-9pm. Gerakan dlm 30minit dikira 1x. Jadi maksimum gerakan dlm 1 jam ialah 2x shj. Take note waktu siang bby mmg kurang gerak sbb kita bkerja/byk bgerak. Jadi dlm 1jam, allocate 10-15minit kejut bby utk bg dia bgerak. Awk buat mcmni, sure pkul 4pm keatas dh complete 10x gerak. Cara nk kejut bby wktu siang is rehat, or mkn benda sejuk (aiskrim / air sejuk) & tepuk perut. Sure ada respon dari bby.