Keputihan

Hye iih saya nk tanya pengalaman iih yg dh 9bln mengdung tiba2 ada keputihan warna hijau .. sebelum ni mmg xde keputihan warna hijau paling paling pun putih .. Hm tanda besalin ke atau x normal .. kalau tanda bersalin ok la sikit sbb saya mmg nk besalin dlm 37w .. sbb xnk over due Terima kasih #infoibuhamilofficial #infoibuhamil #infoibuhamil2021

5 Balas

kalau ibu dh cukup bulan & mnunggu brsalin better pergi ke hosp. Sbb takut bbh dah berak dlm perut..ada dua kmungkinan prtama ibu ada kputihan teruk yg mmerlukan rwtan dr doc , ke dua kita takut tu meconium stain mksud dia bby dh berak dalam perut.bby dlm perut wrna najis dia mmg kehijauan.. so ibu lebih baik ke hosp utk tindakan slanjutnya .. smoga dpermudah kan☺️

Refer doctor & mintak buat swab test for gbs. Kalau positive gbs, doctor akan suruh u on antibiotic. Sebab kalau u tak tau u positive & tak on antibiotic, bila anak lahir normal nanti dia akan terkena sekali bacteria tu, which is akan bagi kesan buruk to your baby. Kalau tak sempat on antibiotic, selalu diorang akan suruh czer. So better check je gbs tu just in case

keputihan wrna hjau tu dh tahap terok sis, huhu cek balik gn doktor tu.. rsau nt time besalin baby dpt jangkitan kuman lak

kalau betul keputihan dah warna hijau tuh jangkitan kuman dah tuh keputihan dah truk segera ke doc

tu tanda dh nk bersalin baby dah berak dalam perut mamy