Second trimester

Hye ibu2 smue.. sy first mom skang dlm trimester kedua alhamdullillah after 3 years ++ ttc, dah nak msok 20w, nk tnye ibu2 semua berapa weeks yg ssuai eh kalau nak buat detail scan and penting tak utk buat detailed scan? So far sye ade anemia je on zincofer..next appt akan minum air gula lg sbb umo pun dah lebih 25.. really appreciate klu ibu2 blh bg suggestion and idea..thankss#firstmom #ingintahu

9 Balas

Sekarang dah boleh buat sis details scan. Masa saya pregnant ada yang cakap kat saya boleh buat details scan sampai 28w. Bila dah 25w, saya call beberapa klinik semua dah tak terima. Katanya sampai 24w sahaja. Last2 saya tak buat 😌 kalau ada baket lebih better buat details scan. Boleh tau keadaan baby

Dah boleh buat dah tuuu.. sy dulu buat di sonobee. Harga sgt murah compared dgn klinik lain. Boleh search sono-ultrasound di google. So far dah byk negeri ada. Book appointment pun thru website je

dah boleh buat detail scan awak. range nk buat details scan antara 18~26w. detail scan ni penting juga. utk tengok head to toe baby. kira nk tgok abnormality baby

detail scan ptg utk check condition baby from head to toe... dlm 18- 28 weeks

jika ada budget boleh buat. 18-24w adalah mgg yg terbaik

20w dah cun dah nak buat details scan . sangat penting

20w cantik sgt buat detail scan, jgn delay ya

18-24w. Saya buat masa 21w masatu.

18-25w. Pentingg