payudara sakit

hye ibu2 skrg saya mengandung 35w tapi skrg payudara saya sakit sebelah kiri tepi bawah ketiak mcm dlm gambar tu . adakah normal ? saya takut kalau ada penyakit lain dtg 😭 rasanya sakit sangat . #ingintahu #firstbaby

payudara sakit
4 Balas

Bahagian antara bawah payudara dgn perut ka maksud sis ? Normal kalau mcm tu . Selalu terjadi sebab baby membesar dan perut sis dah mampat . Atau baby banyak ke arah kiri sis . Bila baring susah untuk tukar posisi tapi sis kena letak bantal ketika baring . Bangun dengan perlahan jgn terburu . Andai sis ragu boleh refer doktor tak kisah di swasta mahupun kk . Dapatkan kepastian , kondisi ibu tak sama dgn kondisi ibu2 lain . Badan berbeza untuk rasa .

Hi mommy cuba check bawah payudara dan kawasan ketiak ada benjolan atau bengkak tak. Kalau ada tu tak normal. Kalau sakit sangat dan berlarutan sebaiknya refer doc ya.

Saya pon alami bend yg sama.. tpi sakit level still boleh buat tak taw

normal