Muntah Kembali

Hye Ibu2 semua...Nak tanya kalau kita muntah2 ade effect dekat baby x...sekarang baru 36w...Start lps mgrib td rasa mual2...terus muntah sampai sekarang....Risau anak dlm perut je....

2 Balas

normal sis . klau belarutan sgt smpai tido pon nk trmunth mungkin krn keracunan mknn. sis bole tmbh tenaga minum 100plus tpi buang gas dy dlu bru minum . minum air garam paket yg klinik atau hos bg tu pon bole sis .

5y ago

tekak rse payau tu normal pd mommy preggy sis . pagi2 munth air pon normal sbb perot ad angin je . xd isi lg . tu morning sickness . sbenr ny mommy yg awl preggy munth2 ni ptnde yg janin brkembg dgn baik dlm perot tu sis . jdi jgn risau hal tu . jika sis rse payau kt tekak mst nk mkn manis2 atau masam2 xnk mkn yg tawar2 . minum air putih . kan ? sy pon alami ny . tpi xla amal kn . sbenr ny tu punca kekurgn zat dlm bdn sis sbb tu tekak rse xsedp je .

kan sis.. rasa mcm 1st trimester saje.. saya dah 30 weeks ni pon mcm sis lh jgk skrg

5y ago

Sekarang tekak rasa payau je....muntah pun dah muntah air....usap2 perut anak mengeras lega sikit....tp lapar ya amat la sekarang...