SHARE ALAHAN YANG DIALAMI

Hye ibu2 semua. Jom share alahan apa yang ibu2 rasa kelakar@ketara tapi itulah yang ibu alami 😂 Saya... 1. Tak boleh tengok kicap hatta tengok botol kicap. Tengok org tuang@bubuh kicap kat nasik pon sy rasa nak 🤢 kalau pergi beli brg, sy akan elak masuk lorong yg display kicap. Auto rasa pening yg amat & nak 🤢. Begitu jugak masakan yg guna kicap dan warna gelap mcm kicap. Auto reject 😂 2. Tak boleh tengok MCD. Pun sama. Rasa nak 🤢 sgt2. Walaupun nampak dari jalan je. Mmg terus larikan mata. 3. Bau nafas suami. Sebelum ni ok. Dah preggy ni rasa tak ok pulak. Tido pun tk boleh nk ngadap dia lama2 sgt 🥲 #1sttrimester #firstbaby #alahan

36 Balas

1. bau badan adik termasuk bau baju², tuala mandi. jadi kalau dia ada terpaksa berjauhan atau buat² okay ja 😂 2. tomato. tengok & terbayang² pun blh terus muntah 🤮 hahaha 3. bau air kopi yg xda campur apa² 🤮 tapi kalau suami buat kopi susu @ white coffee sy la yg curi² minum 😂😂😂 4. tak merasa makan aiskrim @ air manis dlm sehari pun sy boleh muntah² 😂 5. bau bawang merah, daun bawang merah & keturunannya & sambal belacan yg ditumis, & bau minyak wangi yg kuat sgt 😂😂😂 sbb kt tpt kerja ada beberapa kawan perempuan guna myk wangi yg sama & kuat sgt sampai sy 🤮🤮🤮 6. dan yg sy xboleh, kalau makan mi maggi ayam xda campur sos cili, makan nasi mesti tuang air kosong @ teh, & makan apa² buah mesti ada kicap masin 🤣🤣🤣