keluar fresh blood selepas kena seluk

hye ibu2 ini pengalaman pertama saya kena seluk di usia kandungan 39w4d.. doc kata xda bukaan lagi dan baby kepala masih di atas walaupun dah kat laluan keluar.. soalan saya lepas kena seluk keluar lendir dan darah memang ada.. tetapi lepas balik rumah ada pulak fresh blood keluar adakah ini normal??perut mgeras ttpi masih boleh tahan dan tdk keral... dan 40w akan kena induce jika xda tanda2 nak bersalin lagi.. sakit tak induce?? maaf ya ini anak pertama jadi banyak tanya.? #ingintahu #firstbaby #1stimemom

4 Balas

klu sis rase sakit terus kn brsenam.. mencangkung..berjalan..sy kalau dtg mengeras perut.. Makin sy melasak utk bukaan jln..sambil duduk satukan tapak kaki gerakkan badan ke kiri kekanan..depan blkg

bg sy mmg sy mmg kalah dgn sakit induce..sbb sakit die 2 kali ganda dr neutral..tp mcm biras sy die ckp x sakit lngsung induce..myb ats org

kalau dah keluar fresh flood tu tanda2 nak beranak sngt puan

amalkan makan kurma sis spya cepat bukaan cervix.