suggestion

hye ..huhu this my first bby..just waiting for it ..18weeks 3days?? my stomach still small leyy huhu ..masuk buln brapa baru perut besar eyy??hahahha

23 Balas

sama lah mcm saya . masa 18 weeks masih boleh lari main kejo kejo dalam rumah hahaha sebab perut belum boyot n tak berat lagi. nak tidur pun tak susah sangat . kaki pun kurang bengkak . bila dah masuk 30 weeks baru nampak baby bump . tu pon orang cakap mcm baru pregnant 4 bulan . haha sebab perut kecik comeii je . hehe yang penting baby sihat n cergass alhamdulillah syukur . takyah besar2 sangat perut , nanti takdelah terkoyak besar sangat masa bersalin. seram tuhhh 😅

sis .saya dah masuk 17week. baby bump tu boleh la nampak tapi taklah besar mana .last scan pun awal bulan ni time tu baru masuk 15 week😘skg bentuk pingang memang dah takde bentuk. 🤣dia lebih kurang 10cm masa scan aritu.. nanti next screening awal bulan depan. tak sabar nak tengok dia lagi

5y ago

Janji baby sihat pun da ok kn sis, sy 16week perut xnpk tpi da rasa berat 😉

biasanyaa ikt bdn laa. klau bdn kcil ada ktara ada x, apa lgi org yg brisi pun xktara mcm tu laa. mcm saya 5bulan bru nmpk itu pun klau org tgok btul'btul sbb saya brisi hehe

saya dah masuk 8 bulan baru nampak baby bump. even org yg setiap hari jumpa sy pun xth yg sy prgnt until my baby bump clearly show until dorg pun xprcaya sy da 8 bulan. hahahaha

5y ago

sama lar..8 bulan bru nmpk.smpaikn orang xpercaya sya dah 8 bulan.😂

saya pun 1st juga, mula2 risau bila perut membesar then tanya punya tanya, memang macam tu tguu 6 7 bln gitu baru membulat. so now sy relax,sabar.

chill sis .saya dah menunggu hari pun orang cakap macam mengandung 4bulan .asal baby sihat je 😘 bonus lettew perut kecik taksusah nak kempiskan nnt hewhew

hahaha no worries mommy. saya pun dah 30 weeks ni baru nampak macam org pregnant, sbelum ni tak nampak sangat pun. maybe first baby. 😁

5y ago

hhmm ye la kn😂

sy start mbesar 5 months.. tu pun masih org kata kecik. last2 dia mbesar smpai mcm bawak bola. sbb perut sy tinggi. hahaha

5y ago

ha.. betul2. waktu siang2 kita nk kira kicking, waktu la tido memanjang. tp malam aktif sgt. hahaha. kdg2 kita yg tido dulu baru die. kekeke

Enjoy je masa perut kecik ni.. Nanti perut dah besar letih tau nak bawak perut.. Tidur pun tak lena.. So sekarang enjoy2 je..

5y ago

masa skrg pun jln dh mcm kura2..slow jerr

Kita dah masuk 9 baru orang nampak perut. Orang siap tegur baru 5bulan ke dik? Badan kecik so tak nampak sangat.