Scan after 11weeks

Hye boleh tak saya tau . After mummy semua buat buku . Scan semula bila ye ?? Sebab sy tgok doc kk tulis dkt buku scan semula after 21-25weeks . Betul ke ??? Klaau kita scan dekat klinik swasta lua , bahaya x untuk bby dlm perut ni?? Terima kasih

2 Balas

Sy lps first scan dkt kk, xpnh lagi scan untuk kali kedua.. xtahu la akan scan ke tak. Now 27 minggu. Sy g scan luar je. Tak mengharap scan kk.

Boleh aja sis scan kat klinik swasta..xda mdtgkan bahaya sm baby pun... Ikut pgalaman sy anak ptama dlu.. lps buka bku 1st time kk krajaan scan sy masa 34w😂 Masa tu xda pgalaman ttunggu2 jg kk krajaan nak scan tp xda..so masa anak ptama dlu sblm 34w tu..sy 3x scan dkt swasta (8w,20w,28w) Skrg tgh mgandung anak kedua..buka bku masa 10w...kk krajaan scan utk ptama kali masa 12w..pastu kdua kali masa 20w..n next appoiment ni 28w nanti awal bln 9.. pastu doc ckp lg nanti masa 34w...n last sblm bsalin nnti.. Sy xmghrap jg kena scan sbb boleh pegi swasta tp preggy anak ptama dlu skali aja😆 kk scan yg kdua ni byk kali pula..hahahaa