Growth scan di KKIA

Hye, assalamualaikum. Sy nak tanya, betul ke, kalau dah 3rd trimester, if ada check up di kkia, every check up tu doc akan scan baby growth? Sy skrg dah 31weeks. Besok ada check up.

1 Balas

Kat tpt sy..cek up nurse x sama dgn cek up doktor...masuk tri 3..cek up nurse 2 mgu sekali..cek up doktor..ikut waktu yg doktor tentukan..ada yg sebulan sekali..ada yg 2mgu sekali ikut keperluan ibu.. Masa cek up dgn doktor je doktor akan scan..if cek up dgn nurse..nurse cek spt biasa sama mcm masa tri 1 n tri2..

5y ago

Ohh ok faham2. Ada doc tulis check up doc lg dua minggu. Ok tq sis