Anak mummy makan ape ?

Hye , anak sy 10 bulan , tp susah betul nak mkan , kdang sehari tu tak mkan langsung , cuma menyusu je .. mcm² mkanan da try buat tp kdang dia mkan sesudu je , kdang ksian tkut dia lapar ..

1 Balas

Cuba sis buat nasi goreng ka sushi ka pastu buat pasta, mee ka koew teow ka bihun ka… buat sikit2 pastu letak atas meja tengok anak pilih mana… Saya dulu buat macam tuu… Tapi saya just letak nasi kosong, bihun mee koew teow pasta tu macam2 jenis la yang spiral apa semua tuu… bagi anak pilih… Sayur pon sama saya buat macam tu… buah pon sama… Saya susun atas mena bagi anak pilih… Dia akan ambik rasa 1 1… Nanti kalau dia suka sis boleh pelbagaikan cara masak tu laa… macam nasi boleh buat rice ball ka sushi kaa…