tips tmbah brat bdan anak dan nrmal ke dia xnak mkan ?rsau berat dia

hai nak tnya ,baby sya nak msuk 9 blan.. skrang dia fasa xnak mkan ,sya dah buat mcam2 fnger food ,biskut ,aiskrim ,pasta ,kek kukus smua dia tolak dia nak mkan ap yg sya mkan😓 kdang sya bgi dia nai sya pun dia mkan 2-3 mlut shaja ..mcam mne ye nak bgi baby mkan 26hb dia chek up brat xnaik sngat rsau untk dia yg kurang berat atau dia nak rnggankan bdan sbb nak mrangkak or tmbuh gigi ?

1 Balas

Sme dgn ank sy sis. 2-3suap je. Blw pun slow. Rupanya gigi dh tmbuh satu. Sejak ad gigi action x nk mknan baby. Mkanan bazar tu okay pulak. Ni hat mana org tu msak tawar. Sy bg vadey okay. 🤣