hospital terengganu

hye ada x mommy2 orang trg . kalau bersalin dekat hospital trggnu ada caj apa2 tak ? normal ke czer ke ? ke free je , lepastu kalau kita duduk dungun , boleh ke nak beranak dekat terengganu , ?

7 Balas

kalau sis dah ada tanda2, and pergi mana2 hospital kerajaan pun, dia takkan tolak. jadi boleh je sis duduk dungun nak bersalin ganu pun. cuma caj tu tak pasti. dulu pernah dengar HSNZ free kan bersalin? tapi untuk warga terengganu je rasanya. kalau dari daerah lain tak sure pula.

Sy xde pengalaman bersalin di HSNZ tp pernah warded kt situ sbb bleeding. Tggl 2 hari 1mlm xde cas pape. Diorg akan tnya suami kerja apa je. Rasanya diorg charge ikut pekerjaan suami/penjaga.

HSNZ ke? klu hosp gov semua ada caj, tgk bsalin mcm mana..normal +/- rm100, czer +/- rm400 xmasuk klu bby warded. klu duk dungun, kne bsalin dkt hsptl bdekatan..ikut alamat rumah.

4mo ago

Boleh je kalau stay dungun tapi nak bersalin kat trganu

caj kt tganu murah je sis..sy bayar utk sy tgl situ je..xsampai rm50 pon..caj ibu ng ank...yg lain free...klu normal free..czer xthu la sbb xde pengalaman lgii hihi

Bukan ke Dungun di Terengganu? Memang hospital kerajaan ada caj, cuma tak terlalu mahal. Boleh semak sini: https://hsnzkt.moh.gov.my/index.php/en/caj-dan-bayaran

mcm jiran sy, kami duk paka . ikutkan hosp yg terdkt ialah hosp dungun . tp dia nak bersalin kt hosp KT.. boleh jer prgi hosp KT..

Dulu saya baca experience yg bersalin kt gani free state gov tanggung. Skrg dah x free ke