buku pink (firstmom)

hai saya nak tanya sikit pasal nak tukar location untuk temu janji buku pink . so skrg ni saya duduk di paka dungun . dsbbkn suami saya kerja dekat sini . masing2 orang manir . jadi saya kena buat buku pink dekat sini lah . dan mmg niat saya nak beranak dekat terengganu , dan berpantang dekat sana , sbb family smua dekt sna . soalan saya . macam mana saya nak tukar location temu janji tu , kalau sy kena jupe lg nurse ? saya kena bgthu nurse dekat paka ni untuk tukar ke atau saya kene derect nurse dekat sana , Dan boleh ke tukar ??? kalau mommy2 ad pengalaman , mcm kena pindah ke , atau nk bersalin dekat negeri sendiri ke , biasa nya berapa weeks , baru mommy tukar tempat tu . sorry panjang sikit takot x faham . terima ksih

1 Balas

hai. boleh je nak tukar sis. tak kisah brp minggu pun. first sis inform nurse dekat tempat sis check up selalu tu yg sis lepas ni nak sambung check up kat tempat lain. then sis call KK tempat baru, bagitahu nak sambung check up kat situ. dia akan tanya sis dah berapa minggu, last appointment bila etc, then dia akan set tarikh appointment baru untuk sis. saya haritu pun mcm tu, tukar tempat check up masa 20+ minggu. nanti masa nak gi appointment tempat baru bawa buku pink, IC dengan bukti alamat tempat baru. saya haritu sebab alamat IC masih alamat mak, jadi bawa IC je.