Klinik swasta

Hy saya nak tnya.. saya mengandung anak yg kedua skrng 14 weeks.. n buka buku pink di swasta,, betul kee kalau kita buka buku pink di swasta.. nnti nak beranak hospital gov susah??

2 Balas

Susah sikit sebab buku swasta xsedetail macam buku pink KK. Tp boleh je beranak di gov. Cuma nnt nirsengan doc akan bebel sikit sebab buku xlengkap, diaorg xckup reference. Sbb diaorg takut kalau ada sebarang komplikasi msa bersalin.

2y ago

Doc biasa ikut rekod kelahiran semasa. Kelahiran sebelum yg dalam buku pink KK tu adalah untuk rujukan dan persediaan sekiranya masalah sama berlaku semasa di kandungan kedua. Contoh uri bawah atau baby songsang, atau kelahiran pramatang.

kena call hospital mana nak beranak. ade hospital x accept buku pink swasta. kena guna buku pink gov jugak.