makan maggi

hy nk tnye bley ke mkn maggi??..sy baru 5week,, tapy klau dh mkn maggi tuh cm mne ea..maaf sy btul² xtau..tq pada yg sudi menjawab

2 Balas

1st pregnancy ke sis? Klu sis pernah pregnant sblum ni n bila mkn xde effect apa2 mgkin xde masalah.. Dulu masa ada org tanya mcm ni sy jawab boleh je makan tp berpada2, sbb sy pun mkn juga... Tp skrg masuk 2nd trimester Hb terus drop.. Aduh mengenangkan balik klu sy thu, sy x kn sentuh mknn proses. Sbb skrg double seksanya nk kena jaga mkn & counter balik beli mknn sihat2. Klu sis dpt menahan diri dr mkn mmg lebih baik.. Semoga dipermudahkan urusan sis.

Elakkan utk awal2 trimester ni. Sbb banyak MSG dekat serbuk tu.