Gender

Salam mommies, sy dah preggy 25weeks, klu scan 3D dah bole nmpak jantina tak? Doc ckp kena 28weeks baru nmpak tapi kaka sy hr tu 3months dah bole nmpak jantina baby dia. Sapa sini mommies yg dah scan jantina untuk 20w++?

22 Balas

Nak senang scan 2D je, sebab kadang 3D xnampak sebab dihalang anggota badan baby. Tapi 2D boleh nampak sebab halang dengan anggota badan pun takda masalah. Saya 18 weeks scan biasa dah boleh nampak, kalau 3D tak nampak sebab posisi dia masa tu.

sy buat 2d je sis masa 20w ni..mmg jelas nmpk..xperlu 3d pon sis..klau baby kangkang,konfirm nmpk je gender tu..hee lg2 klau boy mcm baby sy ni

Sy 14w dah nmpk. Guna 2d. Lps tu 20w buat detail scan, nmpk dan confirm. Tiap kali scan mmg sama je. Jadi awal2 dah tau mmg xbeli baju pinky2

20w+ slalunya dh nmpk gender tp tu pn klau bby nk tnjuk...ada sstengah tu smpai nk dkt brsalin pn bby xnk tnjuk dia pnya gender

Doc cakap 28w sebab masa 28w tu private part tu baru siap jadi sempurna . So boleh lah nak confirm dengan yakin boy ke girl .

Saya buat detail scan 20 weeks dah nampak. Lepas tu buat lagi scan jantina masa 24 weeks utk confirm kan. Lagi jelas nampak.

20+ dh nmpk.. klau nk buat 3d elok la mse 26+ ke ats, bby berisi sikit. Tp sblum 32w tkut bby besar nnti tk nmpk jelas pulak

Jangan lambat sgt, macam sy..dah susah..huuu..kate nye baby dh besar..pulak tak nak pusing²... mmg suprise laaa...

Bestnya boleh nampak jantina. Sy buat dari 2D sampai 4D, susah nak nampak. Doc ckp my bb like to hide. Hahahaha

Sy kalau pergi scan jantina, buat 2d je.. Sy baru buat siang td..23weeks.. Dah confirm pun jantinanya.