Cara tambah air susu

Hy mommies, nak tnyaa adaa x cara nak tambah air susu.

7 Balas

1. kalau nak pump tapi baby ada sebelah, tak digalakkan pump, better df sahaja. Dan jangan beza kan bila pun dapat sikit, ghisauuuuu baby tak cukup susu. ni boleh buat stress (ckup/tkcukup tgok baby berak kencing, kalau ada in shaa Allah cukup) plus amount baby minum df compare pump mmg akan beza. takkan sama. 2. banyakkan df (selang sejam-2jam) kalau anak tido kita kejutkan, time tido malam pun kita bagi. (max selang 3 jam) 3. setiap Kali lepas bf, ibu akan lapar dahaga. cari sesuatu mcm biskut dgn Horlicks ke or anything yang sihat untuk makan lewat2 malam kalau siang senang nak makan minum semua. 4. buat marmet. certain org marmet lagi banyak susu keluar compare pump. 5. amek makanan seimbang. ikut sukatan protein, sayur2, carbohydrates etc. 6. mindset kene keep cakap 'aku ada susu, susu cukup etc etc yang seumpama dgn nya' (ni PENTING) 7. jgn stress. ni pun PENTING. Support group macam suami, family, kawan2 PENTING sini. 8. etc etc.

masak sup betik muda .. sy masa pantang tiap hri makan tuu campur ngan isi ayam . Alhamdulillah susu bnyk kluar ..

Kerapkan menyusu anak/ pam susu keluar. Jangan bagi dada bengkak susu, ok.

mkn lobak putih ...buat sup ok...lobak putih mudah prbanyakan susu insyaAllah

mkn sayur kecur Manis,lobak putih buat sup je sng

Hi mommy. Kena minum banyak air putih.

Boleh cuba Nufiya Lactation jelly